Понеділок
29.04.2024
00:39
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » Архів матеріалів
Дорогі ветерани та учасники війни!

Щиро вітаємо Вас із славним і дорогим, світлим і радісним святом - Днем Перемоги!

Ми низько вклоняємось Вашій мужності і Вашому подвигу!

Здоров’я Вам, щастя людського!

Добра, терпіння, любові!

Нехай у Ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком!

Зі святом, Вас! З Днем Перемоги!

Переглядів: 914 | Додав: merry | Дата: 09.05.2012

Подвиг людей у роки Великої Вітчизняної війни вічно житиме в пам’яті народу. Цього року ми відзначаємо 67-му річницю з дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Школярі та дошкільнята Петричанського навчально-виховного комплексу 04 травня 2012 року зустрічали шановного гостя Качуляка Василя Івановича. Василь Іванович проживає у смт. Глибока та є ветераном Великої Вітчизняної війни. А до дітей він приїхав на запрошення вчителя початкових класів Воробець Л.А.
Василь Іванович розповів присутнім , що воював з 1942 року по 1945 рік, під час війни був розвідником. Ветеран показав дітям подяки від Йосипа Віссаріоновича Сталіна та фотографії місць його перебування під час війни. За словами Василя Івановича орден Червоної Зірки – це для нього одна з головних нагород за участь у Великій Вітчизняній війні. А на піджаку ветерана було прикріплено ще багато орденів та медалів, які так цікаво розглядали діти.
Сьогодні, навіть у свої 86 років, Качуляк В.І. приймає активну участь у будівництві української православної церкви у смт. Глибока.
Завершилася зустріч врученням квітів Василю Івановичу та пам’ятного подарунка.

Перемога у Великій Вітчизняній війні – подвиг і слава нашого народу.

Вам – солдатам Перемоги – наш низький уклін, шана і повага.

... Читати далі »

Переглядів: 1009 | Додав: merry | Дата: 05.05.2012

Тиждень фізичної культури пройшов у Петричанському навчально-виховному комплексі з 24 квітня по 28 квітня під девізом: «У здоровому тілі – здоровий дух!».

  На протязі тижня вихованці навчального закладу та батьки мали змогу оглянути виставку літератури «Моє здоров’я у спорті», фотовиставку сімейних фотографій «Наша сім’я – за здоровий спосіб життя». Педагоги відвідали уроки фізичної культури у 3 класі (вчитель Шелепюк С.М.) та у 1 класі (вчитель Щербань І.М.), спортивну розвагу «Козацькі забави» між учнями 1 та 2 класів та спортивну розвагу «Свято Спортландії» з дітьми дошкільного віку. Інструктор з фізичної культури підібрав матеріали до папки «Олімпійська освіта. Навчально-пізнавальні ігри».

Під час проведення тижня фізичної культури у дітей формувалась стійка мотивація і потреба у збереженні та зміцненні свого здоров’я, фізичного розвитку. Вихованці навчального закладу збагатились загальними уявленнями про історію та сьогодення Олімпійських ігор та олімпійського руху.

   ... Читати далі »

Переглядів: 1463 | Додав: merry | Дата: 03.05.2012

Всі учасники навчально-виховного процесу Петричанського навчально-виховного комплексу прийняли участь у проведенні Всеукраїнського місячника Червоного Хреста у ході якого було зібрано кошти та передано їх місцевому жителю Козачук П.В. Петро Васильович є інвалідом I групи. Діагноз: розсіяний склероз.

18 років тому доля дала їхній сім’ї випробування. А починалося все із запалення спинного мозку у Петра Васильовича. Сім’я опинилась у скрутному становищі. Петро з Мар’яною ростили троє дітей. Найменшій Аліночці тоді було лише 5 років, а тепер Аліна Петрівна працює вихователем різновікової групи навчально-виховного комплексу. Постійно допомагає молодій сім’ї мама та бабуся Козачук Домніка Сафронівна, яка проживає разом з ними. Вона більше, ніж 20 років працювала прибиральницею у Петричанській початковій школі. Часто навідується до рідної домівки дочка Альона та син Василь зі своїми сім’ями.

Колектив Петричанського навчально-виховного комплексу щиро зичить здоров’я, добра та поваги від людей цій дружній та великій родині.

  ... Читати далі »

Переглядів: 858 | Додав: merry | Дата: 28.04.2012

На жаль, не всі річниці в наших календарях відмічені червоним святковим кольором. Річниця Чорнобильської катастрофи взагалі не позначена в жодному календарі. Але це тому, що вона відкарбована скорботою і болем в серці кожного свідомого українця, росіянина, білоруса. З дня однієї з найбільш трагічних сторінок в новітній історії людства - Чорнобильської катастрофи – сьогодні виповнюється 26 років.
Колектив навчально-виховного комплексу відзначав цю сумну дату разом з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. Вихователі та вчителі початкових класів ознайомили дітей із трагічною сторінкою України – Чорнобильською катастрофою, поглибили знання дітей про наслідки катастрофи для України, виховували особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, учили сприймати чужий біль як свій.
Вчитель початкових класів Шелепюк Світлана Михайлівна провела з третьокласниками бесіду на тему: «Біль України – Чорнобиль». Діти зрозуміли, що забути й викреслити з нашого життя цей день неможливо, 26 квітня назавжди залишиться в пам’яті українського народу днем чорнобильського лиха, болю, суму.
Учні початкових класів разом з працівниками навчального закладу переглянули фільм про Чорнобиль.Присутні пропустили крізь серце та відчули душею цю трагедію. Минає 26 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої земл ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: merry | Дата: 26.04.2012

З метою спільної реалізації доброчинних, корисних справ для тих, хто їх потребує, зниження рівня байдужості до оточуючих, прояву доброзичливості, любові, поваги та виховання у дітей відповідальності за доручену справу з у Петричанському навчально-виховному комплексі з 17 квітня по 23 квітня проходила акція «Весняний тиждень добра». 

Весняний тиждень добра стартував під девізом :

«Жити на землі – велике щастя,

Якого ти не помічав.

І пам’ятай, що ти – Людина,

Творець краси і добрих справ.»

У перший день проведення акції кожен учень написав на листочку одну добру справу, яку постарається виконати протягом тижня. Свої записи діти склали до «Скарбнички добрих справ».

На протязі тижня вчителі початкових класів провели з учнями години доброти і милосердя. Так, вчитель 2 класу Стругарь Лілія Петрівна підготувала годину спілкування «Людина починається з добра». Діти разом з вчителем аналізували уривки оповідань українських письменників і прийшли до висновку, що «людину красить не красиві слова, а красиві діла». Також учні оформили дерево мудрості, на якому прикріпили сердечка з прислів’ями про добро.

Учні 2 та 3 класів прийняли участь у конкурсі творчої роботи «Людина з добрим серцем і доброю душею». Свої думки вони мали змогу висловити у творах-роздумах, творах-розповідях. Найбільше розповідей було про бабусю.

А першокласники та діти дошкі ... Читати далі »
Переглядів: 1350 | Додав: merry | Дата: 22.04.2012

 20 квітня батьки першокласників зібрались у навчально-виховному комплексі для проведення класних батьківських зборів. Тема зборів "В які ігри грають наші діти?" була дуже актуальною на сьогоднішній день.Вела батьківські збори голова батьківського комітету Піцул Алла Марківна. Класовод 1 класу Воробець Людмила Анатоліївна розповіла про значення спільних ігор дітей з батьками для всебічного розвитку дитини та познайомила присутніх з традиціями та нормами ігрового дозвілля в сім`ях. Цікавою формою роботи з батьками була гра "Розбіжність думок". Батьки навчились основних правил організації ігор з дітьми та поповнили свої знання з даного питання під час роботи зі змістом конверту "Дружні запитання". Доречною була також виставка ігор для дітей молодшого шкільного віку, яку підготувала Людмила Анатоліївна.

 

Переглядів: 979 | Додав: merry | Дата: 20.04.2012

У рамках проведення акції «Весняний тиждень добра», який проходить у навчально-виховному комплексі, 20 квітня діти дошкільного віку Карлійчук Каріна та Козачук Ваня, учні 1 класу Козачук Максим та Романюк Маринка разом з вихователем-методистом Козачук А.П. та вчителькою початкових класів Воробець Л.А. відвідали жительку села Петричанка Марусенко Сідонію Прокопівну.
Сідонія Прокопівна гостинно зустріла гостей та розповіла коротенько історію свого життя: « Народилася я в 1931 році в селі Червона Діброва. Дівоче моє прізвище Білоус, а після заміжжя взяла чоловікове прізвище Марусенко. Працювала 2 роки в колгоспі рахівником, 36 років бухгалтером у рай сільгосптехніці та 10 років на різних посадах у Петричанському будинку-інтернаті…». Жінка розповіла і про свою сім’ю, про дітей. З болем у серці вона розповіла про загибель сина (серцевий напад) та онука (серцевий напад), якому було тільки 24 роки. Але Сідонія Прокопівна вдячна Богові за дочку Орисю, яка часто навідується до матері, адже проживає та працює у Глибоці. Донечка запрошує на проживання до себе, але Сідонія Прокопівна каже: «Я хоч хвора та стара, але свою домівку залишати не хочу, адже я у Петричанці уже 62 роки живу!».
Дітям дуже сподобалась зустріч з ветераном праці. Вони побачили душевну доброту зовсім чужої для них жінки, відчули її тепло та ласку. Діти подарували бабусі картину з бісеру «Весняні квіточки» та штучні квіти з папе ... Читати далі »
Переглядів: 881 | Додав: merry | Дата: 20.04.2012

"Христос воскрес!"-десь пролунало,
І на душі святково стало.
Ось кошики із рушниками
Несуть до церкви із пасками.

Святково свічки засвітились,
І всі частунки освятились.
"Христос воскрес"-лунають дзвони.
< ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Додав: merry | Дата: 14.04.2012

У Петричанському навчально-виховному комплексі з 03 квітня по 13 квітня 2012 року була проведена акція "Великодня толока". Працівниками навчального закладу приведено у належний стан територію навчально-виховного комплексу, проведено роботи по озелененню території (посадка дерев та квітів), побілено дерева, вивезено сміття.
В рамках акції "Великодня толока" проведена акція "Посади дерево", у ході якої було посаджено 21 дерево та 6 кущів, а саме: беріз - 2 шт., ялин - 5 шт., сосен - 2 шт., кленів - 6 шт., буків - 3 шт., вишень - 2 шт., слив - 1 шт., горобини чорної - 1 шт., гліду - 1 шт., смородини - 4 шт.

Всього на території навчально-виховного комплексу посаджено фруктових дерев - 24 шт., листяних дерев - 35 шт., туй - 17 шт.. кущів - 24 шт.

  

   


Переглядів: 765 | Додав: merry | Дата: 12.04.2012

« 1 2 ... 44 45 46 47 »
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів