П`ятниця
19.04.2024
06:15
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » Архів матеріалів

   З метою залучення вчителів початкових класів до інноваційної діяльності, ефективного використання їх творчого потенціалу, виявлення та поширення найбільш ефективних форм та методів їхньої роботи у Петричанському навчально-виховному комплексі проводяться різні форми роботи з педагогами. Так, з 26 листопада по 30 листопада було проведено Тиждень взаємовідвідування уроків. Педагоги мали можливість побачити підготовку вчителя до уроку, оцінити активність учнів на уроці, а вихователь-методист Козачук А.П. – побачити результат роботи дошкільного підрозділу при підготовці дошкільнят до навчання у школі.  

   Класовод 1 класу Піцул А.М. на уроці образотворчого мистецтва ознайомила учнів з основними кольорами, прийомами користування фарбами, пензлем.

  Класовод 2 класу Воробець Л.А. провела урок українського читання, навчала учнів поважати та любити всіх чле ... Читати далі »

Переглядів: 867 | Додав: Petrivna | Дата: 04.12.2012

   Милосердя і доброта, як два крила, на яких тримається людство. В Україні проживає майже 200 тисяч людей з обмеженими можливостями. Саме про такого хлопчика, який проживає в с. Петричанка хочеться розповісти. Це Пушко Андрій Русланович – учень 6-го В класу Глибоцького ліцею. 
  Не дивлячись на те, що Андрійко інвалід дитинства, він надзвичайно працьовита та ввічлива дитина. День у хлопчика розпочинається з тренувальних вправ, які він вдало виконує під керівництвом мами і бабусі. Тренажерний велосипед, який придбав татусь, вірний помічник для хлопчика. Андрійко невтомно працює, бо дуже хоче сам ходити. 
  Активний і уважний на уроках української мови та літератури, математики, історії, світової літератури, англійської мови, тому вчителі з великим задоволенням проводять з ним уроки. 
  Але найбільше хлопчикові до вподоби уроки трудового навчання. Тут він проявляє свої здібності, смаки, фантазію у створенні композицій. Гордістю є галерея його робіт. Своїми витворами хлопчик пишається. 
  Неодноразово Андрійко відвідував санаторії. Там він брав участь у конкурсах, змаганнях, за які одержав чимало дипломів і грамот.
... Читати далі »
Переглядів: 982 | Додав: Petrivna | Дата: 02.12.2012

   1 грудня відбувся II етап XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Учні нашого навчального закладу також прийняли в ньому участь. Учениця 3 класу Шмідт Каріна Іванівна згідно протоколу підсумків перевірки робіт набрала 18 балів і у рейтингу зайняла 5 місце. Козачук Інна Андріївна, учениця 4 класу, набрала 30 балів і у рейтингу зайняла 3 місце. Щиро вітаємо Каріну та Інну, а також їхніх ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: Petrivna | Дата: 02.12.2012


В Петричанському НВК психологом Сидоряк М. М.  був проведений психолого-педагогічний семінар
– практикум на тему:
  «Роль педагога  в формуванні позитивного соціального досвіду
дітей»
.

... Читати далі »

Переглядів: 1298 | Додав: merry | Дата: 27.11.2012

  Самий дорогоцінний дарунок, що людина одержує від природи - здоров'я. Фізично здорова дитина – це здорова психіка, здорова духовність і достатній обсяг набутих із досвідом знань. Фундамент здоров'я, фізичного і психічного, формується ще в дошкільному віці. Тому необхідно із самого раннього віку навчити дітей дбайливо ставиться до власного здоров'я, зберігати й зміцнювати його. 

   Виконуючи рішення державних документів щодо піклування про збереження та зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку, забезпечення їхнього психічного та фізичного розвитку, колектив дошкільного підрозділу Петричанського навчально-виховного комплексу працює над удосконаленням шляхів організації педагогічного процесу, визначенням ефективних методів та прийомів роботи з дітьми та батьками. 

   На протязі цього тижня дошкільнята навчального закладу приймали участь у проведенні Всеукраїнського фестивалю «Гармонія руху». Використовуючи методику М.М.Єфименка вихователь Мельничук А.Д. провела з малятами ранкову гімнастику, а фізінструктор Щербань І.М. – заняття з фізкультури «Тітонька Осінь». За ... Читати далі »

Переглядів: 884 | Додав: Petrivna | Дата: 23.11.2012

Сприятливий
психологічний клімат у педагогічному колективі Петричанського НВК – це
результат тісної співпраці педагогів закладу та практичного психолога
М.М.Сидоряк.
  В закладі постійно
організовується цікаві заняття, тренінги, анкетування.



Ось і минулого тижня було проведено
релаксаційне заняття з педагогічним колективом «Даруємо всім хороший настрій»,
метою якого було довести до педагогів методи розслаблення, які можна
використовувати не тільки на роботі, а і вдома. Вони допомагають краще справлятися
з емоційними проблемами, дозволяють понизити рівень напруження у тілі, що
приводить до поліпшення загального стану людини. Педагоги практично прийняли
участь в психорелаксаційній гімнастиці та були задоволені ефектом зосередження .

... Читати далі »

Переглядів: 742 | Додав: merry | Дата: 18.11.2012

   20 листопада – Всесвітній день дитини. Цього дня в 1959 році прийнята «Декларація прав дитини», а в 1989 році – «Конвенція прав дитини». З 10 по 15 грудня 2012 року в Україні проводитиметься вже традиційний «Всеукраїнський тиждень права», а 10 грудня святкуватимемо Міжнародний день прав людини.
  Враховуючи вищесказане, а також з метою формування в учнів та дітей дошкільного віку знань з правової освіти, прищеплення навичок правосвідомої поведінки, формування потреб та вмінь активно захищати свої права та законні інтереси інших осіб у Петричанському навчально-виховному комплексі з 12 листопада по 16 листопада проводився Тиждень правової освіти та правового виховання. 
Правова освіта та виховання, профілактика правопорушень серед дітей постійно у центрі уваги педагогічного колективу навчального закладу. Правоосвітня робота здійснюється під час уроків та в позаурочний час і охоплює як дошкільнят та учнів початкових класів, так і їхніх батьків.
  У ході Тижня правових знань вихователь дошкільної групи Кузик І.І. провела з дітьми бесіду на тему: «Подорож у Країну прав дитини», а вихователь Мельничук А.Д. підготувала заняття з правового виховання на тему: «Казочка на новий лад про півника та мишенят».  ... Читати далі »
Переглядів: 1694 | Додав: Petrivna | Дата: 17.11.2012

 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Свято започатковане Указом Президента Л. Кучми у 1997 році. Також цього дня вшановують пам'ять Нестора Літописця, якого вважають засновником письмової української мови. 
 Мова у житті кожної людини це не просто спосіб спілкування, а ще й здатність мислити і висловлювати свої думки, аналізувати події, які відбуваються в житті. Мовою ми пояснюємо всі явища – фізичні, духовні, соціальні, які відбуваються на землі і за її межами. 
  Мова це ще історична пам’ять про життя народу, починаючи з доісторичних часів. 
  Українська мова – державна мова України. Вона також є рідною мовою українців не лише тих, які проживають в Україні, а ще й тих, які проживають за її межами: у Росії, Білорусії, Казахстані, Польщі, Словаччині, Румунії, Канаді, США, Австралії та інших країнах. Українською мовою розмовляє близько 45 мільйонів людей і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. 
  Вчителі початкових класів Петричанського НВК також відзначали це свято. До Дня української писемності та мови проведено бесіду «Говоримо українською» з учнями 1 класу (класовод Піцул Алла Марківна), конкурс на кращого читця віршів ... Читати далі »
Переглядів: 1586 | Додав: Petrivna | Дата: 09.11.2012




Відзначення професійних свят стало традиційним у нашому суспільстві. Таким є і День дошкільника, який ми святкували          27 вересня. 
... Читати далі »
Переглядів: 973 | Додав: merry | Дата: 28.09.2012



         З 10.09.12 р. по 14.09.12 р. у  Петричанському НВК  у рамках проведення місячника безпеки життєдіяльності дитини пройшов  Тиждень безпеки «Увага! Діти на дорозі!» .

... Читати далі »
Переглядів: 1407 | Додав: merry | Дата: 14.09.2012

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 47 »
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів