Понеділок
29.04.2024
04:15
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » Архів матеріалів
За результатами засідання атестаційної комісії Глибоцької районної державної атестації, яке відбулося 05 квітня 2012 року
вихователю Козачук Аліні Петрівні присвоєно кваліфікаційну категорію "спеціаліст другої категорії"
вихователю Козачук Юлії Миколаївні присвоєно кваліфікаційну категорію "спеціаліст другої категорії"
ВІТАЄМО, ВАС, ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Переглядів: 767 | Додав: merry | Дата: 08.04.2012

30 березня на базі Петричанського навчально-виховного комплексу відбулося методичне об’єднання завідуючих ДНЗ та директорів НВК на тему «Зміст і форми методичної роботи в дошкільному навчальному закладі» під керівництвом методиста районного методичного центру управління освіти Глибоцької райдержа-дміністрації Є.І.Царик. Керівники навчальних закладів мали можливість оглянути територію, методичний та психологічний кабінети, групові та класні кімнати навчально-виховного комплексу. Також педагоги ознайомились з методичною, педагогічною та психологічною літературою, наочними посібниками, дидактичним матеріалом. Цікавою для всіх була виставка «Творимо своїми руками» - роботи дітей дошкільного віку, які займаються у гуртках «Кольоротерапія», «Пухнаста аплікація», «Казковий світ орігамі», «Чарівний бісер».

Учасники методичного об’єднання побували на педагогічній раді педагогічного колективу закладу. Тема педради: «Від творчості педагога – до творчості дитини». Доповіді та виступ педагогів навчального закладу супроводжувався мультимедій-ною презентацією у слайдах, фотоширмою.

Питання педагогічної ради «Інноваційна діяльність вихователів для залучення дітей до творчої діяльності» було висвітлено у рольовій грі – захист інновацій. Вихователі дошкільних груп, захисники ідей, представляли методичні розробки, над якими працюють: використання методик Б.Нікітіна (вихователь Козачук А.П.), Л.Шелестової (вихова ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: merry | Дата: 30.03.2012

На базі Петричанського навчально-виховного комплексу 23 березня 2012 року відбулося засідання школи молодого вчителя за темою: «Формування мовленнєвої особистості школяра». Молоді педагоги району мали можливість переглянути уроки з української мови у початкових класах.

Так, вчитель 1 класу Воробець Л.А. провела відкритий урок з навчання грамоти. Тема уроку: «Виконання творчих завдань на уроці навчання грамоти» учні вчилися працювати в парах, групах; удосконалювали графічні навички; вчилися міркувати, аналізувати.

На уроці української мови другокласники поглиблювали свої знання про тверді та мякі приголосні звуки; закріплювали вміння позначати мякість приголосних літерами я, ю,є,ї. Урок на тему : «Тверді та мякі приголосні. Позначення мякості приголосних буквами я,ю,є,ї» підготувала та провела класовод Стругарь Л.П.

З учнями третього класу вчитель Шелепюк С.М. провела урок з української мови на тему: «Закріплення знань про часові форми дієслова». З третьокласниками педагог удосконалювала вміння розрізняти дієслова теперішнього, минулого та майбутнього часу, добирати до одних часових форм інші.

Учасники семінару мали змогу ознайомитись із умовами навчання та виховання дітей дошкільної ланки та учнів початкових класів.

  
Переглядів: 782 | Додав: merry | Дата: 23.03.2012

Петричанський навчально-виховний комплекс є учасником програми «Школа як осередок розвитку громади». Виховна програма «Село моє, для мене ти єдине», яка розроблена педагогами навчального закладу, спрямована на перетворення Петричанського навчально-виховного комплексу в громадсько-активну школу. Реалізуючи виховну програму «Село моє, для мене ти єдине» педагогічний колектив навчального закладу розпочав роботу над одним із розділів програми «Історія буде жити в віках», в рамках якого реалізується проект «Історія школи села Петричанка».

З метою збагачення знань дітей навчального закладу про історію школи у селі Петричанка, виховання небайдужості до школи, її історії 16 березня 2012 року було організовано зустріч з колишньою вчителькою початкових класів Козаченко Л.М. Люба Михайлівна розповіла про історію назви села Петричанка, історію школи, перше прізвище у селі. Досвідчений педагог згадала і вчителів, які працювали у початковій школі. Учням початкових класів було цікаво послухати про навчання дітей того часу та вимоги, які ставились до них. Вчитель початкових класів Шелепюк С.М. показала учням альбом з фотографіями учнів 1973-1974 років. На згадку про зустріч другокласники подарували Любі Михайлівні квіти, виготовлені своїми руками та сфотографувались. Матеріали розповіді Козаченко Л.М. можна прочитати на сторінці «Про ГАШ»

... Читати далі »

Переглядів: 938 | Додав: merry | Дата: 16.03.2012

Історія Петричанської початкової школи

Розповідь колишньої вчительки початкових класів Козаченко Любові Михайлівни.

Дуже давно на місці, де розташоване наше село Петричанка, ріс густий дрімучий ліс.

На річці Дніпро дуже-дуже давно за кам’яними порогами на острові Хортиця існувала Запорізька Січ. Тут жили вільні чоловіки, які повтікали від панської неволі і прозвали себе «козаками». Вони були добре навченими воїнами і боролися за свободу простих українців. Недовго проіснувала Запорізька Січ. Її знищили царські російські війська та військо Польщі Посполитої. Ті з козаків, які залишились живими, розбіглися по всій Україні. Одним із них був козак, що дійшов аж до нашої місцевості. У нього була жінка, хлопчик та дівчинка. Так, як у них не було хати, вони поселилися біля нашої річки. Зробили «колибу», варили їсти на вогнищі, харчувалися рибою. А до холодів збудували хату. Діти гралися на березі дрібними різнокольоровими камінчиками, по-румунськи «п’ятре чіне». Мабуть від цих слів пішла назва нашого села: спочатку Петрачіна, а пізніше Петричанка. І першим прізвищем було прізвище Козачук від слова «козак».

Хто ж побудував першу школу у нашому селі? В 1925 році з Румунії у Сторожинець поїздом, який тоді називався «цуг», їхав багатий високоосвічений молодий чоловік. На станції «Адинката» (сучасна залізнична станція «Глибока-Буковинська») він зійшов. Його зацікавила ця прекрасна місцевість. Село в ті часи нараховувало по ... Читати далі »
Переглядів: 1059 | Додав: merry | Дата: 16.03.2012

6 березня 2012 року на базі Петричанського навчально-виховного комплексу відбувся районний семінар-практикум вчителів 2-х класів за темою: «Впровадження сучасних технологій навчання на уроках розвитку зв’язного мовлення» під керівництвом методиста районного методичного центру управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Т.О.Микитюк.

Вчитель 2 класу Стругарь Л.П. провела нестандартний урок з розвитку зв’язного мовлення за темою «Про підбір влучних слів для висловлювання власної думки. Струмочки нам співають про весну». Педагог використала на уроці мультимедійну систему, музичний супровід, велику кількість наочності. Учні з цікавістю подорожували Країною мовлення, виконуючи завдання на зупинках «Загадкова», «Диво-острів», «Велика майстерня», «Веселе місто», «Печера скарбів». Під час релаксаційної паузи учні побували на «Стежині милування природою». Писали творчі роботи в групах: твір-розповідь, твір-опис, казку-мініатюру. Урок завершився вправою «Дерево настрою».

З метою відтворення обряду зустрічі весни, відродження народних звичаїв та традицій рідного краю проведено музично-театралізоване дійство «Весняна симфонія». До проведення свята були залучені діти дошкільного віку, учні п ... Читати далі »

Переглядів: 806 | Додав: merry | Дата: 06.03.2012

« 1 2 ... 45 46 47
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів