П`ятниця
26.04.2024
12:37
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » Архів матеріалів
     День святого Валентина - одне з наймолодших свят в нашій країні, яке відмічають з початку 90-х років. Символом дня Валентина вважають червоні троянди та валентинки, які символізують любов та пристрасть усіх закоханих. 
   Вітаю всіх з днем закоханих! 
   Бажаю ніжного, шаленого, палкого, всеперемагаючого та взаємного кохання. 
   Такого, що надихає і робить нас людьми у кращому сенсі цього слова! 

   Від якого хочеться жити та літати, творити добро та дарувати радість... 


Бажаю кохати людину таку,
Щоб радість і тугу ділила твою,
Щоб щастям повніли бокали вина,
Щоб в вас появилась стежина одна,
Щоб вела вас світом в далекі дороги,
Щоб серце не рвалось від болю й тривоги,
Щоб мрії збувались і очі всміхались,
І миті щасливі на все залишались...
Переглядів: 1051 | Додав: Petrivna | Дата: 14.02.2013

   5 лютого у навчально-виховному комплексі відбулася педагогічна рада. На педагогічній раді керівник методичного об’єднання Шелепюк С.М. виступила з доповіддю «Формування патріотизму, громадських і конституційних обов’язків, поваги до державних символів України, національної символіки». 
   Директор Катренюк М.П. та вихователь –методист Козачук А.П. підбили підсумки перевірки мовленнєвого розвитку учнів та вихованців дошкільного підрозділу НВК. Присутні мали змогу почути про стан викладання та рівень досягнень учнів початкових класів з української мови та особливості розвитку мовленнєвої компетенції дітей дошкільного віку на заняттях. Педагоги обговорили дану проблему та виробили ряд рішень для виконання.
   Практичний психолог Сидоряк М.М. розповіла про роботу у навчальному закладі з пільговою категорією дітей. 

   На педагогічній раді обговорювались питання щодо якості роботи педагогічного колективу з профілактики травматизму під час навчально-виховного процесу, про роботу зі звернення громадян, про атестацію педагогічних працівників у 2012-2013 навчальному році.

   ... Читати далі »

Переглядів: 809 | Додав: Petrivna | Дата: 05.02.2013

  Художня діяльність є провідним засобом естетичного виховання й розвитку дітей дошкільного віку та учнів початкових класів. У художньому розвитку дітей центральною є здатність до сприйняття художнього твору й самостійного створення нового образу у малюнку, ліпленні чи аплікації, що відрізняється від інших видів діяльності оригінальністю, варіативністю та гнучкістю. 
   Тиждень образотворчого мистецтва пройшов у Петричанському НВК з 28 січня по 1 лютого 2013 року. На протязі тижня у кожного з педагогів було окреме завдання з даного напрямку. 
   Так, класовод 2 класу Воробець Людмила Анатоліївна провела урок малювання на тему: «Гарна хата». Завершився урок виставкою дитячих робіт. 
   Класовод 3 класу Стругарь Лілія Петрівна працювала з обдарованим учнем 3 класу Малофієм Євгенком та підібрала малюнки до його персональної виставки «Світ природи чарівної». 
   Піцул Алла Марківна, класовод 1 класу, підготувала цікавий урок з аплікації «Птахи та тварини». Учні вчилися створювати тварин та птахів , використовуючи геометричні фігури. 
   А Шелепюк Світлана Михайлівна, класовод 4 класу, виховуючи в учнів креативність та любов до природи, оформила виставку «Ой весела в нас зима». 
  Вихователі також долучилися до проведення Тижня. Вихователь Кузик Ірина ... Читати далі »
Переглядів: 994 | Додав: Petrivna | Дата: 02.02.2013




       Директора навчально-виховного комплексу
Катренюк Марію Петрівну за сумлінну працю,високий професіоналізм, вагомий
особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та з
нагоди проведення Крайових зборів ... Читати далі »

Переглядів: 843 | Додав: merry | Дата: 01.02.2013

  
   Від професійної компетентності педагогів,їхнього розуміння необхідності не лише зовнішнього оновлення дошкільної освіти, а й кардинальних змін залежить успішність роботи педагогів за Базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі». 
   Процес оновлення та гуманізації дошкільної галузі освіти орієнтує педагогів на цілісний підхід до формування особистості дитини. Дошкільний вік, як звісно,є великим, важливим і відповідальним періодом в житті людини. На цьому віковому етапі закладається фундамент особистості, відбувається швидкісний розвиток психічних процесів, властивостей особистості, ставлення різних видів діяльності, особливо спілкування з дорослими і однолітками. 
На сучасному етапі педагогам-дошкільникам необхідна не тільки методична, а й психологічна допомога. А для цього потрібно удосконалювати професійну підготовку практичного психолога дошкільного закладу.
  30 січня з даної проблеми відбувся семінар практичних психологів дошкільних навчальних закладів на базі Петричанського НВК. Практичні психологи дошкільних закладів району працювали над темою: « Методологічні засади та основні стратегії становлення працівників психологічної служби ДНЗ». 
   Методист-психолог районного методичного центру Колесник А.І. презентува ... Читати далі »
Переглядів: 1055 | Додав: Petrivna | Дата: 30.01.2013

Різдвяна зірка кличе вас,

 У Вифлиєм, де народилося дитятко, 

Із пастушками разом привітати,  ... Читати далі »

Переглядів: 863 | Додав: Petrivna | Дата: 05.01.2013

Рік Новий - казковий час!

Хай здивує щастям вас 

 Рік добра і рік кохання.

 Тож приймайте привітання:

 Будьте добрі та здорові,

 Побажаємо любові,

 Світла й радощів багато,

 Щоб життя було, як свято!

 Хай Новий рік з добром до Вас прийде,

 Здоров’я, сміх і радість принесе,

 Різдво з колядою хай завітає,

... Читати далі »

Переглядів: 774 | Додав: Petrivna | Дата: 30.12.2012

  Свято зимового святого Миколая відзначалося з давніх-давен та обросло багатьма традиціями. Так добре відомою традицією в Україні, є подарунки дітям, що їх знаходять діти під подушкою вранці. Маленькі діти вірять, що те, що це святий Миколай приніс подарунки. Свято овієне приємними дивами та затишком. 
    Традиція таємного дарування подарунків сягає сивої давнини. Святий Миколай був багатою людиною і дбав про бідних людей тих часів. Найбільш імовірно, що традиція подарунків пішла від відомого випадку, коли один збіднілий чоловік не міг забезпечити своїх трьох доньок приданим. Миколай, у той час ще не будучи єпископом, дізнавшись про це, вирішує скористатись батьківським спадком щоб зарадити біді. Протягом трьох ночей він пробирався до убогої хатини та щоразу закидав крізь вікно у кімнату, де ночували сестри, шмат золота — на придане для кожної з дочок. Крім того, святий Миколай бажав, щоб ті три дочки не знали хто їм закидав це золото. 
   Так і у Петричанському НВК батьки одного з вихованців принесли дітям дошкільного віку подарунки, які передав їм святий Миколай. Вони також попросили не називати їх. Всі дошкільнята, працівники дошкільного підрозділу та дирекція навчального закладу щиро вдячні цим батькам за подарунки. Хай множаться здобутки у Вашій справі, хай міцне здоров’я у Вашій родині буде та завжди Вас поважають люди!
... Читати далі »
Переглядів: 846 | Додав: Petrivna | Дата: 19.12.2012

    Сьогодні ми повертаємось до забутого, відроджуючи, пробуджуючи до життя національні традиції, національний дух нашого народу. Починати цю роботу необхідно з раннього віку в сім’ї, в дошкільному закладі, у школі. 
   Видатний педагог Софія Русова у своїх працях наголошувала, що найголовніше – «аби навчання дітей з самого початку було збудоване на тому рідному грунті, на якому зростає дитина, щоб воно було міцно пов’язано тими враженнями, що їх заклала в багату душу дитини рідна сім’я, рідна хата». 
   Зберегти та примножити традиції нашого народу, формувати у вихованців навчально-виховного комплексу уміння свято зберігати сторінки історії свого краю, виховання любові до отчої землі, до рідного народу, до материнської пісні та народної культури – такою була мета Тижня народознавства, яке проходило у Петричанському НВК з 10 по 14 грудня. 
   Педагоги розповідали учням та дошкільнятам про обереги України, народні традиції та звичаї, святкування зимових свят у селі Петричанка. 
   Заняття з народознавства провела вихователь Козачук А.П. Діти закріпили знання про вербу та калину, як символи України; розглянули давній український одяг сільської жінки; почули розповідь про український рушник та значення кольорів ниток на ньому. На заве ... Читати далі »
Переглядів: 1277 | Додав: Petrivna | Дата: 14.12.2012


     Учні 2-4 класів Петричанського навчально-виховного комплексу прийняли участь у Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру». 

    Конкурс народився в Австралії і вже 18 років проводиться у країнах Європи. У 1997 році до участі в цьому конкурсі приєдналася Україна. Різноманітні та оригінальні завдання роблять його цікавим для будь-якої дитини. Отже основна мета конкурсу - залучити до активних занять математикою якомога більшу кількість учнів.

   

Переглядів: 797 | Додав: Petrivna | Дата: 07.12.2012

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 46 47 »
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів