Понеділок
06.05.2024
22:42
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2013 » Січень » 30 » Аспекти роботи психологічної служби
17:57
Аспекти роботи психологічної служби
  
   Від професійної компетентності педагогів,їхнього розуміння необхідності не лише зовнішнього оновлення дошкільної освіти, а й кардинальних змін залежить успішність роботи педагогів за Базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі». 
   Процес оновлення та гуманізації дошкільної галузі освіти орієнтує педагогів на цілісний підхід до формування особистості дитини. Дошкільний вік, як звісно,є великим, важливим і відповідальним періодом в житті людини. На цьому віковому етапі закладається фундамент особистості, відбувається швидкісний розвиток психічних процесів, властивостей особистості, ставлення різних видів діяльності, особливо спілкування з дорослими і однолітками. 
На сучасному етапі педагогам-дошкільникам необхідна не тільки методична, а й психологічна допомога. А для цього потрібно удосконалювати професійну підготовку практичного психолога дошкільного закладу.
  30 січня з даної проблеми відбувся семінар практичних психологів дошкільних навчальних закладів на базі Петричанського НВК. Практичні психологи дошкільних закладів району працювали над темою: « Методологічні засади та основні стратегії становлення працівників психологічної служби ДНЗ». 
   Методист-психолог районного методичного центру Колесник А.І. презентувала досвід роботи працівників психологічної служби ДНЗ на тему: «Організація роботи практичного психолога ДНЗ». 
   Учасники семінару мали змогу ознайомитися із основними видами діяльності роботи практичного психолога, представлені Сидоряк М.М. у вигляді слайдів. 
   З метою подолання бар`єрів спілкування, отримання досвіду позитивної взаємодії подолання невпевненості, вираження радості, сприйняття, пам`яті, мислення та мовлення практичний психолог Мар`яна Михайлівна провела корекційно-розвивальне заняття з дітьми старшого дошкільного віку за програмою Куцак І.М. «Стежка успіху». 
Засобами ІКТ методист-психолог РМЦ Колесник А.І. представила психологам-початківцям презентацію «Організація і проведення психодіагностичної роботи практичним психологом дошкільного закладу».
 Семінар завершився підведенням підсумків роботи та виробленням методичних рекомендацій.
   
    

Переглядів: 1056 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів