Понеділок
06.05.2024
11:00
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2012 » Березень » 30 » 30 березня на базі Петричанського навчально-виховного комплексу відбулося методичне об’єднання завідуючих ДНЗ та директорів НВК
18:24
30 березня на базі Петричанського навчально-виховного комплексу відбулося методичне об’єднання завідуючих ДНЗ та директорів НВК
30 березня на базі Петричанського навчально-виховного комплексу відбулося методичне об’єднання завідуючих ДНЗ та директорів НВК на тему «Зміст і форми методичної роботи в дошкільному навчальному закладі» під керівництвом методиста районного методичного центру управління освіти Глибоцької райдержа-дміністрації Є.І.Царик. Керівники навчальних закладів мали можливість оглянути територію, методичний та психологічний кабінети, групові та класні кімнати навчально-виховного комплексу. Також педагоги ознайомились з методичною, педагогічною та психологічною літературою, наочними посібниками, дидактичним матеріалом. Цікавою для всіх була виставка «Творимо своїми руками» - роботи дітей дошкільного віку, які займаються у гуртках «Кольоротерапія», «Пухнаста аплікація», «Казковий світ орігамі», «Чарівний бісер».

Учасники методичного об’єднання побували на педагогічній раді педагогічного колективу закладу. Тема педради: «Від творчості педагога – до творчості дитини». Доповіді та виступ педагогів навчального закладу супроводжувався мультимедій-ною презентацією у слайдах, фотоширмою.

Питання педагогічної ради «Інноваційна діяльність вихователів для залучення дітей до творчої діяльності» було висвітлено у рольовій грі – захист інновацій. Вихователі дошкільних груп, захисники ідей, представляли методичні розробки, над якими працюють: використання методик Б.Нікітіна (вихователь Козачук А.П.), Л.Шелестової (вихователь Козачук Ю.М.), М.Монтессорі (вихователь Мельничук А.Д.), спадщини В.О.Сухомлинського (вихователь Кузик І.І.) у роботі з дітьми дошкільного віку. Песимісти, а ними були спеціалісти навчального закладу (муз керівник Шмідт П.В., фізінструктор Щербань І.М., практичний психолог Сидоряк М.М.), висловлювали свою точку зору, як супротивники представлених ідей. Вчителі початкових класів (Воробець Л.А., Стругарь Л.П., Шелепюк С.М., Білоус Н.І.) у даній грі виступали в ролі реалістів. Вони зважували всі «за» і «проти» та робили відповідні висновки щодо доцільності застосування у роботі з дітьми даних методик та спадщини В.О.Сухомлинського.

Директор навчально-виховного комплексу Катренюк М.П. зробила аналітичний звіт за результатами проведеного дослідження, метою якого було визначення творчого потенціалу педагогів навчально-виховного комплексу. Методами дослідження були: анкетування та тестування.

Завершилася педагогічна рада фільмом «Найдорожчий скарб у кожного народу – його діти…» про роботу педагогічного колективу з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.

Цікавою була спільна творча робота педагогічного колективу,вихованців дошкільного підрозділу та учнів початкових класів «Казковий вернісаж», яка була представлена для перегляду керівникам навчальних закладів.

Практичний психолог Петричанського навчально-виховного комплексу Сидоряк М.М. підготувала тренінг «Стрес: причини, ознаки, шляхи подолання», який емоційно налаштовував їх на подальшу працю,викликав у завідуючих ДНЗ та керівників НВК бажання виконувати запропоновані вправи.

Завершився семінар керівників вправою «Незакінчені речення». Педагогам пропонувалось висловити свою думку про побачене у Петричанському навчально-виховному комплексі, закінчуючи речення «Сьогодні я…».

  

  

Переглядів: 914 | Додав: merry | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів