Понеділок
06.05.2024
01:29
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2012 » Березень » 16
Петричанський навчально-виховний комплекс є учасником програми «Школа як осередок розвитку громади». Виховна програма «Село моє, для мене ти єдине», яка розроблена педагогами навчального закладу, спрямована на перетворення Петричанського навчально-виховного комплексу в громадсько-активну школу. Реалізуючи виховну програму «Село моє, для мене ти єдине» педагогічний колектив навчального закладу розпочав роботу над одним із розділів програми «Історія буде жити в віках», в рамках якого реалізується проект «Історія школи села Петричанка».

З метою збагачення знань дітей навчального закладу про історію школи у селі Петричанка, виховання небайдужості до школи, її історії 16 березня 2012 року було організовано зустріч з колишньою вчителькою початкових класів Козаченко Л.М. Люба Михайлівна розповіла про історію назви села Петричанка, історію школи, перше прізвище у селі. Досвідчений педагог згадала і вчителів, які працювали у початковій школі. Учням початкових класів було цікаво послухати про навчання дітей того часу та вимоги, які ставились до них. Вчитель початкових класів Шелепюк С.М. показала учням альбом з фотографіями учнів 1973-1974 років. На згадку про зустріч другокласники подарували Любі Михайлівні квіти, виготовлені своїми руками та сфотографувались. Матеріали розповіді Козаченко Л.М. можна прочитати на сторінці «Про ГАШ»

... Читати далі »

Переглядів: 938 | Додав: merry | Дата: 16.03.2012

Історія Петричанської початкової школи

Розповідь колишньої вчительки початкових класів Козаченко Любові Михайлівни.

Дуже давно на місці, де розташоване наше село Петричанка, ріс густий дрімучий ліс.

На річці Дніпро дуже-дуже давно за кам’яними порогами на острові Хортиця існувала Запорізька Січ. Тут жили вільні чоловіки, які повтікали від панської неволі і прозвали себе «козаками». Вони були добре навченими воїнами і боролися за свободу простих українців. Недовго проіснувала Запорізька Січ. Її знищили царські російські війська та військо Польщі Посполитої. Ті з козаків, які залишились живими, розбіглися по всій Україні. Одним із них був козак, що дійшов аж до нашої місцевості. У нього була жінка, хлопчик та дівчинка. Так, як у них не було хати, вони поселилися біля нашої річки. Зробили «колибу», варили їсти на вогнищі, харчувалися рибою. А до холодів збудували хату. Діти гралися на березі дрібними різнокольоровими камінчиками, по-румунськи «п’ятре чіне». Мабуть від цих слів пішла назва нашого села: спочатку Петрачіна, а пізніше Петричанка. І першим прізвищем було прізвище Козачук від слова «козак».

Хто ж побудував першу школу у нашому селі? В 1925 році з Румунії у Сторожинець поїздом, який тоді називався «цуг», їхав багатий високоосвічений молодий чоловік. На станції «Адинката» (сучасна залізнична станція «Глибока-Буковинська») він зійшов. Його зацікавила ця прекрасна місцевість. Село в ті часи нараховувало по ... Читати далі »
Переглядів: 1061 | Додав: merry | Дата: 16.03.2012

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів