Субота
27.04.2024
22:21
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2013 » Квітень » 12 » Впусти психологію у своє серце
20:33
Впусти психологію у своє серце

     З 8.04.13  по 12.04.13 року в Петричанському  навчально-виховному комплексі був проведений тиждень психології  під назвою: «Впусти психологію у своє серце».Мета тижня – створення позитивного психологічного клімату, розширення та насичення емоційного життя дітей та педагогів, розвиток інтересу до свого внутрішнього світу і світу іншої людини, розкриття творчого потенціалу учасників.

     План тижня включав різноманітні заняття з дітьми, батьками  та педагогами. Всі ці заходи сприяли покращенню психологічного клімату у класних та педагогічному колективі, взаєморозумінню між всіма учасниками навчально-виховного процесу. Тиждень пройшов цікаво і невимушено. Діти та педагоги з інтересом приймали участь і у підготовці і у проведенні заходів.

     З учнями 4 класу,  практичним психологом Сидоряк М.М. був проведений  тренінг: «Усі  люди  різні, і  кожна  людина  унікальна» , учасники вчилися
 розпізнавати процеси, які часто заважають усвідомленню унікальної неповторності кожної людини
та позитивно сприймати себе і світ.

     З учнями 3 класу була проведена бесіда: «Чи вміємо ми прощати?», діти закріплювали знання слів співчуття, втіхи, вміння корис­туватися ними в реальних життєвих ситуаціях.

     Дітям дошкільної ланки було запропоновано намалювати свій настрій, де діти активно і творчо підійшли до виконання завдання. 

     Для батьків старших дошкільників була підготовлена групова консультація на актуальну тему: «Поведінка дитини - це стиль спілкування в сім'ї», та тест «Які ми батьки?».

     На закінчення тижня психології був проведений тренінг для педагогів: « Збереження психічного здоров’я» , де педагоги набували навичок рефлексії в спілкуванні, мобілізації внутрішніх ресурсів та покращення настрою. Також на меті було проінформувати педагогів про наявні методи профілактики й боротьби зі стресом, сприяти формуванню практичних навичок володіння собою в різних ситуаціях, збагачувати свою психологічну компетентність.

     Неодмінними супутниками творчого процесу були гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Тиждень психології став справжнім святом для душі. 

  

  

  


Переглядів: 885 | Додав: merry | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів