Погоджую
Затверджено
Голова ПК
Директор Петричанського НВК
__________А.П.Козачук _____________
М.П.Катренюк
Наказ № від 21.05.2013 р.
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
кухаря пришкільного табору "Казка”
І. ЗАГАЛЬНІ
ПОЛОЖЕННЯ
1.1.
Кухар
дитячого пришкільного табору «Казка» призначається на посаду директором ТзОВ
«ГАЛС-ЛТД».
1.2. Кваліфікаційні вимоги:
3-й кваліфікаційний розряд, стаж практичної роботи не менше трьох років.
1.3. Є
матеріально відповідальною особою.
1.4. Структурно
підлеглий начальнику табору.
1.6.
У своїй діяльності керується Положенням про пришкільний табір з денним
перебуванням, санітарно-гігієнічними правилами і нормами, положеннями
технологічних документів з профілю роботи , а також дійсною інструкцією.
II. ОБОВ'ЯЗКИ
Кухар
зобов'язаний:
·
до початку роботи пришкільного табору пройти
обов'язкове медичне обстеження на право роботи в ньому, належним чином оформити
особову санітарну книжку і здати її медичній сестрі закладу;
·
пройти обов'язковий інструктаж в обсязі,
необхідному для здійснення своїх функціональних обов'язків;
·
дотримуватися вимог Положення табору;
·
ознайомитися з дійсною інструкцією і строго
дотримуватися її;
·
дотримуватися точності виробничого процесу і
технології приготування страв, їх оформлення і подачі;
·
забезпечувати повноту вкладення продуктів у каструлю
і ваговий вихід порцій відповідно до меню - розкладки;
·
дотримуватися санітарних правил утримання
виробничих приміщень і свого робочого місця;
·
дотримувати санітарно-гігієнічних правил
технологічного процесу приготування їжі;
·
нести матеріальну відповідальність за витрату
продуктів харчування, посуду, тари, енергоресурсів і технологічного устаткування,
води;
·
забезпечувати організацію роздачі страв і їх
ваговий контроль;
·
забезпечувати охорону матеріальних цінностей
їдальні: кухонного і столового посуду, технологічного устаткування, меблів,
м'якого інвентарю, спецодягу;
·
уживати заходів для забезпечення безпеки життя і
здоров'я дітей, що знаходяться в пришкільному таборі;
·
дотримуватися Правил внутрішнього розпорядку,
правил і норм охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії, пожежної
безпеки, санітарно-гігієнічних правил та норм.
III. ПРАВА
Кухар
має право:
·
подавати пропозиції з удосконалення системи
роботи табору;
·
звертатися до керівництва табору, профспілкового
комітету з питаннями про захист своїх професійних інтересів, інтересів дітей і табору
в цілому;
·
знайомитися з проектами, рішеннями відповідних
органів і організацій з питань діяльності пришкільного табору, віднесених до
його компетенції, вносити до них відповідні пропозиції.
IV. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
Кухар несе адміністративну,
дисциплінарну, матеріальну, кримінальну відповідальність у рамках чинного
законодавства за:
·
недбале ставлення до виконання своїх посадових обов'язків;
·
зрив виробничого процесу при встановленні
безпосередньої провини;
·
недостатню повноту, якість і своєчасність у
досягненні результати діяльності харчоблоку пришкільного табору;
·
відсутність умов для забезпечення безпеки дітей;
·
порушення вимог Правил внутрішнього розпорядку;
·
недотримання норм з охорони праці й правил
техніки безпеки, технології приготування, оформлення і видачі готових страв;
·
порушення санітарно - гігієнічних правил і норм,
правил пожежної безпеки, виробничої санітарії;
·
недотримання трудової дисципліни;
·
неправильне ведення документації;
·
охорону довірених матеріальних цінностей.
Інструкцію розробила директор НВК ___________ М.П.Катренюк
З інструкцією ознайомлена:
__________________________ |