Неділя
05.05.2024
17:59
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Хто до нас сьогодні завітав?
Всього відповідей: 442

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2015 » Лютий » 20 » Тиждень української мови
12:43
Тиждень української мови

               Рідне слово… Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська – то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає.

               Рідне слово є важливим засобом виховання людини. Відомий український педагог В.Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить весь світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – висока моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, а убогість думки веде до моральної, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості».

                 За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови . В Україні цей день започаткували з 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби. Мова – це наше минуле.

                  З 16 по 20 лютого у Петричанському НВК проходив Тиждень української мови.  Тиждень розпочався святковою лінійкою. Школярі  

закладу підготували малюнки для тематичної виставки, декламували вірші українських поетів про мову.

                 Класовод 2 класу Шелепюк С.М. на своїх уроках укр.мови та літературного читання, проводячи інформаційні та поетичні хвилинки, донесла до учнів, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна як держава. Показувала красу і багатство української мови, поглиблював їх знання про рідну мову, сприяла розвитку творчих здібностей учнів. Другокласники показували свої вміння читати напам’ять віршовані твори. Світлана Михайлівна зі своїми вихованцями провела годину спілкування на тему: «Солов’їна, барвінкова українська мова».

                  Під час якої виховувала почуття національної гідності, глибокої поваги до своєї держави, до своїх рідних, близьких.

                  Класовод 3 класу Піцул А.М. підготувала виставку «О, мово моя, як спів солов’я!». До неї увійшли такі рубрики «Сучасна дитяча література»,

«Майстри українського слова», «Література рідного краю». Учні підготували цікаві відгуки на прочитані твори, розповіли про маловідомі факти з життя українських письменників, а також декламувати вірші про силу і красу рідної мови.

                 Учні 4 класу разом із класоводом Воробець Л.А. підготували та оформили виставку малюнків на тему «Той лише пошани достоїш, хто мову шанує свою».

                  У своїх роботах змалювали мальовничу Україну, народні обереги (вербу, калину), в основу яких лягли рядки поезій відомих українських поетів про рідну мову.

                   Музкерівник Паламарюк М.В. провела в групах «Білочка» та «Бджілка» поспівки української народної пісні, музичні ігри та конкурс «Знавці української мови».

  

  

  

  

   

Переглядів: 736 | Додав: merry | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів