П`ятниця
03.05.2024
05:25
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Хто до нас сьогодні завітав?
Всього відповідей: 442

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2017 » Лютий » 25 » Тиждень рідної мови
19:09
Тиждень рідної мови

Спитай себе, дитино, хто ти є,
І в серці обізветься рідна мова;
І в голосі яснім ім’я твоє
Просяє, наче зірка світанкова.

   Всі учасники навчально-виховного процесу Петричанського НВК  прийняли активну участь у Тижні рідної мови, яке пройшло з 20 лютого по 24 лютого.

  Вихователі дошкільного підрозділу підготували інформацію в куточку для батьків «Правильне мовлення дошкільнят – запорука успішності в навчанні» та «Мовна культура дітей дошкільного віку», організували інформаційні хвилинки на тему «Міжнародний день рідної мови». Діти мали змогу дізнатися про те, що мова — це духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.

   Також активними учасниками Тижня рідної мови стали батьки, які разом з дітьми малювали сюжет української казки. Дитячі роботи розмістили на виставку «В гостях у казки».

   Вчителі початкової школи провели з учнями бесіди, години спілкування.

   Бесіду струмочком рідна мова» для першокласників провела класовод Піцул А.М. Урок був розпочатий декламуванням віршів про рідне слово. Далі діти з цікавістю слухали казку про мову. Взяли активну участь в її аналізі. Рубрика «10 цікавих фактів про українську мову» була пізнавальною та сприяла формуванню національно-патріотичного виховання.

   Година спілкування «Кожному миле його слово рідне», яку провела класовод 2 класу Воробець Л.А., дало можливість учням 2 класу подорожувати «Країною мови». Відвідавши зупинки «Старовинну печеру», «Джерело», «Лісочок», «Казкову галявину» з різними завданнями та повідомленнями, школярі зрозуміли, що рідна мова для кожної людини – це те життєдайне джерело, звідки вона бере свою енергію, життєву силу, закладену віками, з покоління в покоління цілим народом, рідним краєм.

   Для третьокласників (класовод Стругарь Л.П.) проведено годину спілкування на тему «Колискова пісня, колискова, то найперша материнська мова». Учні поглиблювали творчу уяву, мислення, пам'ять, виховували необхідність знати правильну літературну мову і вчитися нею говорити.

  Класовод 4 класу Шелепюк Світлана Михайлівна, провела годину спілкування на тему: «Культура мови», під час якої розповіла учням про роль спілкування в житті людини; формувала навички тактовного та цікавого спілкування, яке сприяє моральному розвитку дитини.

З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови 21 лютого школярі писали диктант на тему «Україна – наша земля, наша Батьківщина».

   На уроках з музичного мистецтва було прослухано музичні твори на тему: «Наша пісня, наша дума не вмре не згине!». У 3-4 класах під керівництвом Паламарюк М.В. вивчили пісні «Будем козаками» (слова і музика Анатолія Зарудного, «Вишиванка» (слова М.Сагайдачного, музика В. Верменича).

   Метою уроків було виховувати патріотичні почуття, бажання вивчати історію і культуру свого народу і продовжувати славні традиції козацтва.

  Всі заходи, проведені у навчально-виховному комплексі, допомогли дітям ширше пізнати свою рідну мову, збагатили знання про рідну мову.

   

   

Переглядів: 488 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів