Понеділок
29.04.2024
10:13
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2012 » Листопад » 17 » Тиждень правової освіти та правового виховання
01:47
Тиждень правової освіти та правового виховання
   20 листопада – Всесвітній день дитини. Цього дня в 1959 році прийнята «Декларація прав дитини», а в 1989 році – «Конвенція прав дитини». З 10 по 15 грудня 2012 року в Україні проводитиметься вже традиційний «Всеукраїнський тиждень права», а 10 грудня святкуватимемо Міжнародний день прав людини.
  Враховуючи вищесказане, а також з метою формування в учнів та дітей дошкільного віку знань з правової освіти, прищеплення навичок правосвідомої поведінки, формування потреб та вмінь активно захищати свої права та законні інтереси інших осіб у Петричанському навчально-виховному комплексі з 12 листопада по 16 листопада проводився Тиждень правової освіти та правового виховання. 
Правова освіта та виховання, профілактика правопорушень серед дітей постійно у центрі уваги педагогічного колективу навчального закладу. Правоосвітня робота здійснюється під час уроків та в позаурочний час і охоплює як дошкільнят та учнів початкових класів, так і їхніх батьків.
  У ході Тижня правових знань вихователь дошкільної групи Кузик І.І. провела з дітьми бесіду на тему: «Подорож у Країну прав дитини», а вихователь Мельничук А.Д. підготувала заняття з правового виховання на тему: «Казочка на новий лад про півника та мишенят». 
  Виховні години на тему: « Права, дитино, вивчай, свої обов’язки знай» провели у початкових класах класоводи. Вчителі початкових класів також підготували та провели цікаві та змістовні заходи: класовод 1 класу Піцул А.М. – інформаційну годину «Порушення прав казкових героїв», класовод 2 класу Воробець Л.А. – виставку малюнків «Я маю право на…», класовод 3 класу Стругарь Л.П. – книжкову виставку на правову тематику, класовод 4 класу Шелепюк С.М. – опитування учнів «Чи знаєте ви свої права?». 
  Не залишились осторонь і спеціалісти закладу. Так, фізінструктор Щербань І.М. провів з дошкільнятами дидактичну гру «Свої права ти добре знай», а практичний психолог Сидоряк М.М. підготувала тренінг для батьків «Шлях до дитини», в якому висвітлила питання про правове виховання дітей. 

  Педагоги навчально-виховного комплексу переконані, що активну в правовому плані людину необхідно формувати змалку, особливо у шкільному віці. Тому перед навчальним закладом стоїть завдання розширити правові знання дітей, сформувати в них високу відповідальність перед суспільством і державою, виховати дошкільнят та молодших школярів у дусі безумовного дотримання норм права і моралі. Виконання цих завдань педагогічним колективом сприяє формуванню у вихованців морально-правових якостей.

   

    

Переглядів: 1695 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів