П`ятниця
03.05.2024
21:07
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Оцініть наш сайт :)
Всього відповідей: 565

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2013 » Листопад » 23 » Тиждень безпеки у дошкільному підрозділі НВК
11:21
Тиждень безпеки у дошкільному підрозділі НВК

        Серед актуальних завдань, які вирішують вихователі дошкільного підрозділу, чільне місце належить проблемам виховання у дошкільників основ безпеки життєдіяльності. Навчально-виховна робота з дітьми дошкільного віку забезпечує необхідний рівень знань дитини для безпечного перебування в навколишньому середовищі та вироблення в неї елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях. Це відображено у Базовому компоненті дошкільної освіти України, який має на меті забезпечення достатнього рівня психофізичного розвитку та необхідної компетенції дитини для безпечного перебування у навколишньому середовищі. Виходячи з зазначеного та з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дошкільниками з питань особистої безпеки та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля та життя у надзвичайних ситуаціях; удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників з формування у дітей дошкільного віку ціннісного ставлення до власного життя і здоров’я; пропаганди здорового способу життя серед  дітей та їх батьків, у дошкільному підрозділі Петричанського навчально-виховного комплексу з 18 листопада по 22 листопада 2013 року був організований та проведений "Тиждень безпеки дитини”.

  Для проведення «Тижня безпеки дитини» було створено творчу групу, яка підготувала План проведення«Тижня безпеки дитини».

         Під час підготовки до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

-           підготовлено матеріали та оформлено папки «Бережемо життя і здоров’я дітей» за розділами «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Дитина і побут»;

-           перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

-         перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті;

-         перевірено стан спортивного обладнання НВК;

-         проведено з батьками лекцію про дії  під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

           Педагогічний колектив дошкільного підрозділу НВК працював за такими напрямами:

-         Профілактика дорожньо-транспортного травматизму ( засвоєння правил дорожнього руху);

-         Засвоєння правил безпечної поведінки на природі;

-         Засвоєння правил пожежної безпеки;

-         Засвоєння правил безпечної поведінки вдома та на вулиці;

-         Формування здорового способу життя.

               Вихователі нашого закладу працюють творчо, спонукають вихованців самостійно шукати виходи з непростих ситуацій, приймати виважені, продумані рішення.

   Вихователь Козачук Ю.М. провела з дошкільнятами бесіду про шкідливість промислових відходів на здоров`я людини « Обережність не завадить».

   У ході проведення сюжетно-рольової гри «Я вдома сам» вихователь Козачук А.П. навчала дітей правильно користуватися телефоном, вести розмови, особливо у випадку небезпечної ситуації.

   Вихователь Кузик І.І. ознайомлюючи дошкільників з явищами природи та здійснюючи екологічне виховання у ході бесіди «У лісочок ми підемо і грибочків наберемо» наголосила на тому, що є отруйні гриби та рослини, ягоди; зелені, недозрілі плоди можуть викликати захворювання.

     Вихователі разом із музичним керівником Паламарюк М.В.  та інструктором з фізичного виховання Більчук А.Ю. під час "Тижня безпеки дитини” організували та спрямовували пізнавальну діяльність дітей на предмети, явища, події, які не лише сприяють розвиткові уявлень про навколишній світ, але й дають початкові елементарні знання правил дорожнього руху, які в процесі занять систематично закріплюються та поширюються. З цією метою в Автомістечку цікаво пройшла ровага "В гостях у Світлофора-Моргайка” . Прогулянку "Школа дорожніх знаків” провела вихователь Мельничук А.Д.

     21 листопада 2013 р. об 11 годині проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників дошкільного підрозділу НВК на випадок надзвичайної ситуації.

   Медична сестра Бельмега І.В. виробила у дітей стійку установку на неможливість куштування на смак різних речовин, зокрема, мийних засобів та лікарських препаратів; провела з вихованцями бесіду про харчові отруєння та способи їх запобігання. Для дошкільнят цікавою була розповідь про призначення ватно-марлевих пов`язок.      

    Для педагогічних працівників, обслуговуючого персоналу, всіх учнів та дошкільнят НВК закуплено ватно-марлеві пов’язки.

  Практичний психолог Сидоряк М.М. підготувала лекцію «Морально-психологічна підготовка працівників ДНЗ до дій в екстремальних ситуаціях» та провела її з працівниками дошкільного підрозділу.

              Не залишаються без належної уваги і батьки. Головне – зробити їх своїми однодумцями, зацікавити перспективою подальшого розвитку дітей. З батьками було проведено консультацію "Різні види отруєнь”, анкетування «Страхи дітей». З метою пропаганди здорового способу життя вихователі підготували для батьків з пам`ятку «Забезпечення особистої безпеки дітей дошкільного віку». Батьки ознайомилися зі змістом розумних ширмочок на дану тематику, які були представлені вихователями.

           Заходи, які були проведені з 18.11.2013 по 22.11.2013 дали змогу дітям, батькам та педагогам одержати більше знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’ я та здоров`я оточуючих людей.

    

    


Переглядів: 1004 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів