Середа
08.05.2024
03:25
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Хто до нас сьогодні завітав?
Всього відповідей: 442

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2014 » Квітень » 25 » Педагогічні ідеї Софії Русової у практиці навчального закладу
13:33
Педагогічні ідеї Софії Русової у практиці навчального закладу

Педагогічні ідеї Софії Русової у практиці навчального закладу

Уже кілька років педагогічний колектив Петричанського навчально-виховного комплексу вивчає та впроваджує в практику роботи педагогічні ідеї Софії Русової.

Гуманістичний світогляд, широта поглядів, перспективність думок, прагнення до нового, світлого, рідного – ось ті риси, що підносять так високо цю жінку-педагога, громадсько-державного та культурного діяча.

25 квітня педагоги Петричанського НВК провели педагогічні читання «Розвиток гуманістичних ідей виховання С.Русової в практиці сучасного загальноосвітнього навчального закладу».

  Директор Марія Петрівна у своєму виступі звернула увагу присутніх на педагогічну майстерність вихователя та вчителя. Адже, видатний педагог Софія Федорівна особливу роль відводила особистості, індивідуальності педагогів, їхній науковій освіті, широті світогляду, фаховій підготовці. Головним обов’язком педагога вона вважала глибоке знання індивідуальних особливостей своїх вихованців, уміння залучити кожного з них до активної праці.

Принципово важливе значення у вихованні й навчанні дітей Софія Русова надавала мистецтву. На її думку, музикування на різних інструментах, особливо народних, світ різноманітних звуків та ритмів, забави, інсценівки, а також поєднання в систему різних занять – все це сприяє розвиткові дитини, дає їй задоволення, виховує в неї художній хист. Музичний керівник Паламарюк М.В. наголосила на цьому у своєму виступі «Софія Русова про педагогічний потенціал музики у формуванні духовної культури особистості дитини».

Ідеї морального виховання в спадщині С.Русової висвітлила у своєму виступі Більчук А.Ю. – інструктор з фізичної культури. А вихователь Кузик І.І. звернула увагу педагогів на взаємозв’язок трудового та естетичного виховання.

Педагоги ще раз згадали основні дати життя та діяльності С.Ф.Русової, переглянули світлини видатного педагога та  уже в котрий раз почали перечитувати «Вибрані педагогічні твори», автором яких є Софія Русова.

Софія Русова писала: «У наші часи бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України, бути апостолом Правди і Науки». Слова мудрої Софії не втратили своєї актуальності і сьогодні.

 

 

 

 

Переглядів: 931 | Додав: merry | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів