Понеділок
06.05.2024
08:30
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Петричанський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

НУШ

Посібники

Куточок психолога

Міні-чат
200

Наше опитування
Хто до нас сьогодні завітав?
Всього відповідей: 442

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайти педагогів

Головна » 2017 » Квітень » 27 » День цивільного захисту
17:40
День цивільного захисту

27 квітня у Петричанському НВК проведено День цивільного захисту. План підготовки та проведення цього дня було затверджено директором навчального закладу Катренюк М.П. Пропонуємо ознайомитись з матеріалами, які ілюструють проведену роботу. 
Класовод 1 класу Піцул Алла Марківна підготувала виставку літератури на тему: «Запобігти, врятувати, допомогти». Під час бесіди з учнями вчитель наголосила, як важливо бути обізнаним з питань охорони життя та здоров’я людини.
Воробець Людмила Анатоліївна, класовод 2 класу, провела бесіду на тему: «Людина та навколишнє середовище». Учні мали можливість ознайомитись з виставкою літератури та учнівськими малюнками на дану тематику. Також обговорили складні та надзвичайні ситуації в навколишньому середовищі, в які інколи потрапляють люди.
Класовод Стругарь Лілія Петрівна під час перегляду третьокласниками презентації на тему: «Дії людини в екстремальних ситуаціях» звернула увагу на формування свідомості у дітей відчуття особистої та колективної безпеки, навичок розпізнання та оцінки небезпеки, а також безпечної поведінки в екстремальних ситуаціях вдома та на вулиці.
Шелепюк Світлана Михайлівна організувала виставку літератури на тему: «Надзвичайні ситуації та дії населення під час них». Переглядаючи виставку, четвертокласники зрозуміли, що надзвичайна ситуація – це порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єктах або територіях спричинених аварією, катастрофою, епідемією, стихійним лихом, великою пожежею, що призводить до людських і матеріальних втрат. Класовод проінформувала учнів як діяти в надзвичайних ситуаціях. За допомогою фізичної карти України учні мали змогу ознайомитися з надзвичайними ситуаціями, які відбувалися на території України.
Вихователі дошкільного підрозділу також провели з дошкільнятами відповідну роботу. Так, вихователі Козачук Аліна Петрівна та Козачук Юлія Миколаївна з вихованцями своїх груп провели заняття на тему: «Засоби захисту людини в надзвичайних ситуаціях» з метою засвоєння дітьми правил поведінки в екстремальних ситуаціях, прийомів надання першої медичної допомоги потерпілим, правил користування засобами захисту, а також дотримування заходів безпеки.
Вихователем Кузик Іриною Іванівною поповнено куточок для батьків цікавою інформацією про безпеку поведінки дорослих та дітей. Анна Дмитрівна Мельничук оформила виставку дитячих малюнків «Азбука безпечної поведінки».
Медична сестра Митрик Д. В. провела практичне заняття з працівниками навчального закладу на тему: «Правила надання першої медичної допомоги дітям при ураженнях і травмах». Також Домніка Василівна звернула увагу, що при наданні першої долікарської допомоги треба керуватися такими принципами: правильність і доцільність, швидкість, продуманість, рішучість, спокій. Головне не розгубитися і не панікувати.
Директором Марією Петрівною проведено підсумки Дня цивільного захисту, ознайомлено педагогічний колектив із завданнями щодо питань з охорони життя і здоров’я дітей.

   

  

   

 

Переглядів: 428 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Офіційні сайти


МОН України

Департамент освіти і науки

ІППОЧО

Глибоцький районний методичний центр

Інформаційна система управління освітою


Дружні сайти

Архів записів